Translate

neděle 13. května 2012

Horký květen zpívá blues

Letos nás květen pěkně připéká. A zahradu jakbysmet, nové rostlinky a semenáčky se jen obtížně probíjejí výhní k životu . Snad i proto se staří osadníci zahrady "na kopečku" oblékají do chladných barev spektra a spouští své kouzelné květnové blues.
Orlíčky (Aquilegiae) neznámých jmen a původu a Česnek (Alium) Purple Sensation


Květen byl letos v pracovní náladě,v sluníčko nás všechny táhlo ven a pak nám smažilo hlavy. Tak jsme natřeli na modro skoro všechno, co nám přišlo pod ruku. Největší lákadlo pro oči i další části těla je teď nová lavička ze starých židlí.
Lavička Modřička
Z vrbového proutí zase vznikl oblouk, na který se po "zmrzlých" vydají nahoru fazole.
V pozadí je modrá branka do drůbežího feministického syndikátu.

A z pergoly, která se s průběhem času snad stane letní kuchyní, vedou nové schody z kamenů a starých pražců přímo k zeleninovému záhonu.
 A "last but not least" - topiary mě nikdy moc nebralo. Ale darovaný buxus - dobrý buxus. Chtěla bych z nich vystříhat "něcojakominiaturnístromky", které spolu s kameny vytvoří menší snovou krajinku. Líbí se mi to.Jo!
Buxuso-bonsajo-topiary
 Co říci závěrem. Asi jen to, že si zahradu pořád prohlížim jen detailně od země, nejsem schoná někam na chvilku přilepit zadek a kochat se pohledem a sosat nápoje. Snad v tedy červnu, teď je pořád moc práce...

Žádné komentáře:

Okomentovat